Beschrijving
Eetbaar Chocoprint sheets papier (A4 x 25 vel)
Dit papier kan
gebruikt worden om foto's, teksten, logo's of andere afbeeldingen op een chocolade vormen te printen zoals Bonbons. Dit Chocoprint papier wordt net als ander papier gebruikt
in printers met eetbare inkt. Belangrijk is om voor het printen de
kwaliteit van de printer op "hoog" of "high" te zetten.
Papier
wordt moeiteloos door de printer opgenomen en op geprint. Voor meer
informatie kunt u ook onze blog over eetbare inkt lezen, klik op deze link.
LET OP! Dit papier mag alleen gebruikt worden in een aparte printer voor eetbare inkt.
Papier wordt geleverd als A4 met 25 vel. Kan worden gebruikt met chocolade.
Verwerking van chocoprint sheets:
Plaats de Chocoprint Sheet in de printer, hiervoor bestaan twee mogelijkheden:
- Invoeren via boven-invoer van de printer (niet elke printer heeft deze optie):
Plaats Chocoprint Sheet met de te bedrukken zijde naar voren. Bijvoorbeeld de Canon TS 705 Printer of de TS 5050 printer)
- Invoeren via onderste lade van de printer:
Leg de Chocoprint Sheet met de te bedrukken zijde naar beneden in de lade.
Verwerkingsadvies i.c.m. witte chocolade:
1. Print de chocoprint vellen met gewenste afdruk in spiegelbeeld.
2. Laat
de chocoprint vellen ±2 uur drogen (hoe langer, hoe beter) in een
ruimte met een relatieve vochtigheid < 50% en een temperatuur boven
20°C.
3. Verwerk de witte chocolade na tempereren boven de 32°C in een niet te koude ruimte op een niet te koude ondergrond.
4. Giet
of strijk de chocolade op de gewenste dikte óf spuit witte chocolade
flikken op de bedrukte Chocoprint Sheet al naar gelang de toepassing.
5. Plaats
de Chocoprint Sheet (voorzien van chocolade) ±10 minuten in de koeling.
Haal het geheel uit de koelkast en haal het plastic schutvel
voorzichtig van de chocolade.
Indien je producten met een chocoprint
in de vriezer wilt bewaren dan kan je de print het beste aflakken met
de BrandNewCake Glansspray.
Verwerkingsadvies chocoprint vellen i.c.m. ganache / coating:
1. Print de chocoprint vellen met gewenste afdruk in spiegelbeeld.
2. Laat
de chocoprint vellen ±2 uur drogen (hoe langer, hoe beter) in een
ruimte met een relatieve vochtigheid < 50% en een temperatuur boven
20°C.
3. Breng de ganache / coating op +/- 33°C en strijk een dun laagje op de print.
4. Plaats de print voor enkele minuten in de vriezer of koeling totdat de print enigszins krom trekt.
5. Verwijder de plastic sheet van de afdruk en plaats deze op het gebak/taart.
6. Gebruik je de sheet niet gelijk? Plaats deze dan zolang in de koeling.
Het
niet loskomen van de inkt wijst op het niet goed drogen en/of te koude
chocolade en/of omgevingstemperatuur. De chocoprints bevatten een dun
laagje, dat snel loslaat. Dit is te voorkomen door de sheets zo min
mogelijk over te pakken.
Bewaaradvies:
Droog en koel bewaren in originele verpakking op kamertemperatuur.
Ingrediënten:
Maïszetmeel, CACAOboter, suiker, gedroogd KIPeiwit, gemodificeerd (MAÏS)zetmeel (E1422), aardappelzetmeel, water, olijfolie, zout.
Allergenen:
GMO vrij en glutenvrij.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie: 2180 kJ / 521 kcal
Vetten: 25 g
waarvan verzadigde vetten: 18,75 g
Koolhydraten: 50 g
waarvan suikers: 25 g
Eiwitten: 25 g
Zout: 0 g
- Stock: In Stock
- Model: ChocoprintPaper